Lev nu

Alla inlägg under november 2009

Av Jag - 7 november 2009 18:47

Ja jösses vad vi har varit effektiva.

Huset har städats, grundligt, gjorde det allra sista i den nya klädkammaren. Hittade då ett överdrag jag köpt till sängen för ett bra tag sen från IKEA. Så det bytte vi oxå. Fint som bara den blev det.

Tvättat skor som var vita en gång i tiden. Det är dom nu igen Glad


Dan har tvättat båda bilarna och bytt till vinterdäck på Polo:n. Nu är vi liiite mer förberedda inför vintern. Ska byta på den andra oxå. Vi ska tydligen byta något annat oxå på den bilen så vi väntar o byta däck tills då.


Nu väntar en god middag med ett gott rött vin och därefter ryggläge på soffan. Visst låter det underbart...


Ha en riktigt bra kväll!

Av Jag - 7 november 2009 12:27

Sitter just nu och hjälper barnen med lite läxor. Eftersom de har varit sjuka så har de lite att ta igen.

Det är flitiga lampan som lyser just.

Precis då jag skriver detta flippar Samuel ut för att han ska räkna minus. Usch jobbigt värre.

Albin fixar sin läxa själv.


Idag blir en städdag. Det behövs, men vad tråkigt. Är inte alls sugen på att hugga tag i städningen. Gör hellre andra roliga saker.


Vad ska du själv göra idag?

Av Jag - 6 november 2009 18:41

Det här godiset hittade vi i godisaffären.

  

Kamelpungkulor

  

Så här läskiga såg de ut + att de hade något rött flytande inuti. Som om man vill stoppa dom i munnen...

Detta är dagens nya tuggummi. Vad var det för fel på Hubba Bubba???

Av Jag - 6 november 2009 16:14

Då var det äntligen fredag. Som jag längtat. Jag behöver en sovmorgon. Jag är alltid så trött i november. Är du oxå det eller är det bara jag?


Hämtade Samuel efter skolan och åkte till den STORA godisaffären, oj oj oj som vi handlade. Den affären måste gå grymt bra.

Därefter åkte vi till banken. Hittade en återbetalning från barnomsorgen som skulle hämtas ut. Märkligt men roligt, jag fattar inte varför just vi ska få pengar tillbaka. Men vi klagar inte. Hade det varit på andra hållet så hade vi förståss klagat :)


En annan märklig grej som hände idag var att försäkringskassan ringde upp mig. Igår fick jag en lapp om att jag behövde lämna in läkarintyg på Albin då jag var hemma och vårdade honom i september. Jag ringde och förklarade att jag lämnat in ett läkarintyg i samma kuvert som det andra pappret. Okej då har det gått på manuell sökning. Vi återkommer om du behöver lämna in ett nytt. Ja ja.

Så när telefonen ringde idag tänkte jag, era jävla slarvmajor som gjort av med mitt papper. Men se det var det inte. Läkaren hade fyllt i fel blankett och var därför inte giltlig. Hur gör jag då eftersom vi hade kontakt med akutmottagningen. Fick bara till svar att då får du väl söka upp rätt läkare. Mmmm lätt. Damen började bli otrevlig av att jag ställde frågor så då blev jag sur tillbaka.

Det slutade med att jag fick ringa coh köa i 3 samtal. 45 minuter gick innan jag kom rätt i ärendet. Så nu hoppas jag att sekreteraren meddelar läkaren att hon måste fylla i rätt blankett och skicka den till mig omgående så att jag får mina pengar innan tiden går ut på försäkringskassan.

Jösses vad denna storyn blev lång och invecklad.

Förresten jag frågade om damen hade ett direktnummer jag kunde nå henne på. Nej det har jag inte, du får ringa vår kundservice. Tjovisst, hon vågade inte lämna ut sitt nummer. Som om jag skulle söka upp henne. Tror inte det, har annat och göra, typ söka efter rätt läkare...

Vilken energitjuv, tur att jag köpte godis och kan fylla på mitt förråd Glad

Av Jag - 5 november 2009 19:39

Hallo där!


Nu är barnen äntligen friska. Det innebär skolgång för båda två imorgon. Skönt.

När jag gick här hemma idag och plockade iordning så hittade jag det här:

  

Vit champanjechoklad med rosenblad från The Spicy Tree. Hade helt glömt bort att jag köpt det. Hmm, när ska man ta en liten smakbit av den här fantastiska kakan. Gillar du oxå choklad? Vilken sort gillar du?


När jag och Samuel satt här i soffan i godan ro kom vi på att all läxa inte var gjord till imorgon. Opps. Nu blir det bråttom att klara av allt. Han har Bumerangläxa, skriva om en dag denna veckan och så är det läsläxan. Konstigt att vi glömt detta. Vi har ju varit hemma i två hela dagar.

Nu får vi sätta fart...

Av Jag - 5 november 2009 12:09

Nu är jag hemma igen efter 2 timmars pilotutboldning. Roligt och intensivt. Har fyllt på energitanken igen. Inte illa...

När jag tittade ut i morse så tänkte jag åhhh ännu en mörk novemberdag. Men efter att kört 5 minuter till grannby så möttes jag utav bilar som var fulla av snö.

  

Så här såg det ut på jobbet. Inte världens vackraste bild, men den första snön har fallit.

Tänk att det tar så olika, inte en flinga hos oss men bara några minuter bort är det vitt. Komiskt.

Av Jag - 5 november 2009 07:30

Idag ska jag iväg på min pilotutbildning. Albin är i skolan med Samuel får stanna hemma idag oxå.

Så därdör blir det bara pilotutbildningen jag ska iväg på idag. Resten av jobbet får min vikarie ta.

Nå, ser jag ut som en pilot??? Glad

  

Dagens outfit blir en klänning från Indiskan.


Måste rusa. Bloggar när jag kommer hem igen.

Av Jag - 4 november 2009 18:00

Hade gärna tagit en bild idag på hur mycket det blåser. Men korten jag tog blev inge vidare. Det såg bara ut som en helt vanlig höstdag. I varje fall så har det varit halv/hel storm.

Tog mig mod hela förmiddagen för att gå ut och hämta posten. Varför kommer inte brevbäraren och hänger en söt liten påse på dörren varje dag?

Det var såååå kallt ute att det tog flera timmar innan jag fick upp värmen i kroppen. Det där misstaget gör vi inte om igen såvida man inte är tvungen.


Sjukdomsläget: Albin är feberfri, skolgång imorgon. Samuel har fortfarande lite feber, förkyld och äter som en kratta. Jag lagade köttfärssås med makaroner som är en favorit. Han tog 2 så små klickar att den normala tallriken såg ut som ett stort serveringsfat. Men han var mätt.... Han får vara hemma imorgon också.


Nu ska jag värma mig med en stoooor kopp te. Tror faktiskt att jag kryper upp i soffan med ett stort tjockt täcke oxå. Kanske ska ta den nya boken jag har börjat på, Värsta mammans handbok. Hoppas att den är bra. Just nu har jag kommit in i en riktig bokslukar tid. Kan det bero på mörkret???

Förresten varför inte lyxa till det med lite popcorn, Daannn......

Presentation


LEV NU
- hitta och se möjligheterna. Njut av det lilla extra i din vardag.

Gästbok

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards