Lev nu

Alla inlägg den 20 mars 2009

Av Jag - 20 mars 2009 21:30

Vi började vår resa tidigt. Klockan ringde 01:00. Det var trötta barn som var  tvungna att stiga upp mitt i natten. Men som alltid när det ska hända något roligt så går dett lite extra lätt att stiga upp. Så även denna gång.

Kl 02:00 kom mormor, morfar & Matte och hämtade upp oss. Nu började bilresan till Köpenhamn.

Båda barnen somnade i bilen. De vaknade när vi kom fram till bron. Vi hittade vår parkering på Kastrup efter ett extra varv i rondellen. Måste vara en dålig GPS igen. Det visade sig bli en lång promenad till terminal 3. (950m) Kul när klockan är kvart i 4 på morgonen. Vi stod en bra stund innan det var dags för incheckning.

Det var segt att sitta & vänta.

Jag påpekade flera gånger för Dan att man kunde checka in själv men Dan sa bestämt NEJ, att det inte fanns något bokningsnummer på bekräftelsen. Gissa vem som hade rätt??? Jag!!!!!!!!!!

När nu detta var gjort begav vi oss raskt vidare till säkerhetskontrollen. Och naturligtvis (som vanligt) pep det när Samuel skulle igenom. Han använder ju skärp.

Ett besök i Taxfree-shoppen blev det. Här inhandlades det choklad i stora lass och betalning med ALLA våra danska småmynt. Kassören och kunderna bakom var mindre glada.

Vi tog en frukost på flygplatsens enda öppna fik. Det var ganska dött så här tidigt.

Tiden gick fort och nu var det verkligen dags att bege sig bort till Gate C40 (Låg längst iväg).

Spända killar tog plats på planet. Samuel ute vid fönstret & Albin i mitten. Flygningen gick bra. Samuel hade hundra frågor och några till. Albin satt tyst och lyssnade. Dan hade en hel del att besvara. Jag satt hos Matte. Vi tog en timmes tupplur. Skönt!!!

Planet vi åkte med.

Väl framme på Gatwicks flygplats visade det sig att här var det också en ganska bra bit att gå.

Vi köpte tågbiljetter och tog expresståget till Victoria Station. Jösses vad folk & duvor...

Morfar, Samuel Mormor & Albin utanför Victoria station.

Här köpte vi tunnelbanekort för nu var det slut på allt traskande, eller?!! Tog tunnelbanan till vårt hotell Hilton London Metropole. Ett stort glassigt hotell. Vi har aldrig bott så  flott någon gång.

Vi lämnade in våra väskor för att sedan ta tunnelbanan till vårt favoritcafé COSTA vid Oxford circus.

Här inog jag varm smörgås med tomat, basilika & mozzarella. Albin åt en köttbullemacka, Samuel en ägg & majonnäsmacka, Dan åt en tonfiskmacka.

Hungriga semesterfirare.

Ser ut som om jag går på diet. Men min macka kom precis efter kortet är taget.

Nu var vi mätta & glada för att kunna ta London i besittning. Först ut var Hamleys, denna enorma 6 våning leksaksaffär. Samuels ögon tindrade. Albins smygglimmrade också ibland. Vi lämnade affären med två stora kassar. I kassarna låg det bilar & små skateboardar. Sedan blev det gång upp till Piccadilly & Lillywhites. Här glittrade Albins ögon. Utan att tveka valde han ut Man Utd bortadress. Båda barnen fick också vars en United mugg. Till Matte köpte vi Uniteds kortlek. Den har han suktat på många gånger hos oss.

Nästa mål i sikte var London Eye. För att komma dit var vi tvungna att gena genom

St Jame´s Park & Horse Guards

Albin & Samuel står utanför Horse Guard.

Så här fina var hästarna.

Vi gick förbi 10 Downing Street. Blev ett kort genom grinden.

Förbi Parlamentet

och Big Ben och vidare ner till Themsen.

Nu kunde vi tydligt se London Eye. Makalöst högt! Höjdrädde Matte följde med. Mormor & morfar stannade på andra sidan Themsen.

Väl uppe i glasburen hade nervositeten släppt.

Här kokade vi nästan bort.AC var inget som man satsade på. Tänk er då hur det skulle va en varm sommardag, om det nu finns det i London.

Killarna gillade utsikten.

Kan bara säga att det var en härlig utsikt och faktiskt inte alls läskigt.....Matte tyckte att lite läskigt var det om man hängde på kanten. När vi kom ner på trygga marken hade de "gamle" tagit sig över Themsen för att möta upp oss. Nu var det dags för tunnelbana igen och eftersom Matte "visste" var vi skulle gå så följde vi snällt med. Vi irrade runt ganska länge innan vi hittade rätt.

Men vi fick ju se den här härliga Duck Tour. Ett fordon som både går på gatorna och på vattnet.

Tack för motionen!

Tunnelbanan og oss snabbt upp till Bond Street. Mormor ville till Disneyaffären för att köpa sina dvärgar. Skulle köpa 4, blev 2 + 1 Mimmie. Här handlade Samuel present till Maja. Hemligt!!! Samuel valde ut en Basket dress (HSM). Nu är han en riktig Troy.

Äntligen var det dags att bege sig hem till hotellet.

På rummet blev det uppackning och ett snabbt besök till Mark & Spencer för att inhandla några "viktiga" saker som läsk, godis,

alkohol & jordgubbar.

Vi bjöd in folket från rum 991 till 1396 på dricka med tilltugg. Vi bestämde att vi skulle äta middag på hotellet denna kväll. Detta var ett klokt beslut.

Mormor & morfar bjöd på middagen. Det var riktigt gott. Tack för maten.

Albin och Samuel åt snabbt upp och ville sedan gå upp och lägga sig. Jag följde med frivilligt. Var själv ganska trött. Vi hann knappt komma upp till rummet innan Samuel somnade & Albin strax därefter. Nu var klockan kvart över 8. Det har varit en lååång och härlig dag med massor av intryck för barnen. Vi vuxna njöt av 16 graders värme och sol.

Presentation


LEV NU
- hitta och se möjligheterna. Njut av det lilla extra i din vardag.

Gästbok

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards