Lev nu

Alla inlägg under januari 2011

Av Jag - 12 januari 2011 19:09

Vad skönt det är att vara tillbaka i arbetslivet igen. Det är inte bra att vara ledig för mycket.

Det har varit en stor omställning för barnen. De har varit dötrötta på kvällarna.


Det är en stor omställning att jobba igen. Jag har också varit skittrött på kvällarna. Somnat på soffan två kvällar i rad.


I måndags var Samuel och tog en ny spruta. Det har bara varit lite rött på armen denna gång, skönt. Det börjar kanske gå på rätt håll nu. Vi håller tummarna.

Igår tisdag var det första gången på över 2 månader som Samuel tränade fotboll. Han har inte kunnat sparka på en boll förrän nu med sin lilla tå. Det har tagit tid, kan man säga.


Ikväll är båda killarna iväg och tränar innebandy. Full fart på innebandyn igen. Det har ju hunnit bli ruvor på Albins tår nu och den STORA blodblåsan under foten har börjat torka. Nu ska den bara torka ordentligt så att vi kan hyvla av den. Vem vill göra det??? Någon frivillig???

Att båda barnen är iväg och tränar innebär att jag har fått lite egentid hemma. Skönt...Vad gör man då? Röjer i huset, naturligtvis. Varför sitta ner och ta det lugnt, kan ju somna då.   


Ikväll hade vi fiskgratäng till middag. Använde inte all torsken. Tog och kokade den som blev över. Signe fick middag. Hennes tallrik är alldeles renslickad. Inte en liten smula kvar.

Av Jag - 9 januari 2011 19:53

Äntligen är vi hemma igen.

I morse hämtade vi upp Albin på hans hotell. Det var dämpade killar som mötte oss. Men de hade sovit gott trots allt. Skönt.


Vi bestämde oss för att åka ut till Kungsbacka på outletten. Det blev en hel del handlat. Bilder på vad vi handlade kommer senare. Orkar faktiskt inte dra fram kameran igen. Den har ju varit flitigt använd nu i några dagar.


Imorgon är det åter jobb. Samuel har skola, Albin har studiedag och får ligga hemma och vila ut. Tror att han behöver det. Ben och fötter är ganska slitna.


Ha det gott!

Av Jag - 9 januari 2011 00:57

Det började så bra med den första matchen idag.

  

  

De vann den första matchen med 4-3. Det var riktiga krigare på planen.

Ikväll kl 21 var det dags för kvartsfinal.

  

Det började oxå bra. Albin klämde in 2-1 målet när det bara var en minut kvar. Men när det är 26 sek kvar kvitterar det andra laget. Så typiskt. Allt skulle avgöras på straffar.

Då gick jag.... men jag kan meddela att Albin var nummer 5 på listan att lägga straffar och var tvungen att sätta sin för att hålla jämnt...och det gjorde han. Tyvärr hade det andra laget en straff kvar och sätter de.

Såååå typiskt. Våra killar spelade ut det andra laget under hela matchen. Då känns det extra orättvist.

Killarna var såååå ledsna.........

Men.... det är inte så illa att bli 5:a i sverige och vara skånes bästa lag, det ni.

De ska var grymt nöjda med sin insats. Klart att det känns tufft just nu, men de kommer över det.

Imorgon blir det hemfärd från ett regnigt göteborg. Har aldrig sett så mycket is och vatten.

Skulle tro att det blir en tur inom outletten i kungsbacka.

Nu ska vi sova gott och drömma om alla fantastiska stunder som killarna gett oss. Vi har världens bästa killar. Puss!

Av Jag - 8 januari 2011 13:47

Vi tog en härlig sovmorgon idag. Det behövdes...det blev ju en lång kväll.

Efter en god frukost begav vi oss iväg till Albins hotell och hämtade upp han. De hade 2 timmars fritt idag efter att de varit i relaxavdelningen under förmiddagen.

Albin tålde nog inte kloret i poolen för han blev jätteröd under ögonen och det kliade.

Om någon vill veta vad det är dör väder i Göteborg så kan vi glatt meddela att det ösregnar och blåser. Det blir ju inte alls snorhalt på de dåligt skottade vägarna. Funderar på att införskaffa ett par broddar. Ja jag vet, det är lite pensionärsvarning men det är säkrare att gå.

Med Albin blev det inhandling av en ny innebandyklubba och en god fika på Condeco.

Sen drog vi oss tillbaka till hotellet för att lata oss lite. Finns ju ingen anledning att springa på stan i ösregn.


Nu laddar vi inför eftermiddagsmatchen. Nu är det vinna eller försvinna. Vi hoppas ju naturligtvis på vinna och då har vi en match till ikväll kl 21. Men vad gör väl det...


Vi hörs lite senare ikväll.


Tjingeling

Av Jag - 8 januari 2011 00:52

Vi har haft en helt fantastisk dag. Insåg att när jag slog på datorn var klockan väääldigt mycket. Det blir nattbloggning.


Vi startade vår dag med en underbar hotellfrukost för att sedan gå bort till valhalla där Albin skulle spela sin första match för dagen.

  

Det blev en jämn match eller jämn och jämn. Våra killar höll i bollen hela tiden men lyckades skjuta utanför målet hela tiden. Tillsist lossnade det och de vann med 4-2. Väldigt lyckliga killar klev av planen.

Efter matchen stack vi ut på stan för lite shopping och mat. Vi hann precis hem och hämta bilen för att sticka iväg till kvällsmatchen.

Här mötte de ett tjeckiskt lag.

  

De vann med 5-0.

Imorgon väntar 8-delsfinal. Nu håller vi tummarna att de går ett steg längre.


Ikväll var vi ute och åt på en italiensk restaurang. Mums mums. Sen stack vi till hotellet och partade loss på relaxavdelningen. Helt plötsligt var klockan bara jättemycket. Så går det när mam har det trevligt.

Av Jag - 6 januari 2011 22:16

Äntligen är vi framme i Göteborg.

Det var en låååång bilresa vi hade i morse. Det började snö bara efter 10 minuters bilfärd. Vi låg bakom plogbilar ett flertal gånger och det går inte snabbt kan jag meddela, 40 km/h. Blev inte tagen av någon fartkamera iallafall.

Nu blir det lite innebandy. Slänger in en liten varning...hihihi


  Nu kör vi.   Albin har precis gjort mål.   Glada killar som vann med 12-0. Utklassning.  

Utsikten från vårt rum.

  Vårt rum  

  

Toaletten

  Vi gick och åt lite Thaimat Mums. Min lilla rätt med nudlar och kyckling.   Samuel åt kyckling och ris.   Dan åt en het rätt med kyckling och ris.     Ikväll var det invigning på Götaplatsen. Det bjöds på varm chokladmjölk.   Fick en liten skymt av killarna.   Sång 

Fyrverkerier

Efter invigningen gick vi till ett fik. Blev en kaffe och en gó kaka.

På vägen tillbaka till hotellet kom det snöblandat regn. En bil roade sig med att gasa lite extra vid övergångsstället där vi stod. Vi blev duschade med snömodd från huvudet ner till fötterna. Vi tackar så hemskt mycket för det. Vi har ju massor med kläder med oss och fantastiska torkmöjligheter. Grrrr

Nu har vi äntligen krypit ner i våra underbara sängar och tänker minsann ta en liten sovmorgon till 8.00 imorgon. Vi får väl se vad morgondagen bjuder på. Spännade.

Sov gott!!! 

Av Jag - 5 januari 2011 21:17

Äntligen idag kom Albins telefon tillbaka som har varit på lagning. Eller kom tillbaka och tillbaka. Det blev en helt ny. Den gamla var väl inte lönt att laga. Han var otålig som ett retsamt bi, den skulle ju synkas med datorn och det tod tid, alldeles för lång tid. Men nu är han så glad att ha tillbaka telefonen. Inte tappa den fler gånger.

Dessutom flippade Samuels telfon ur igår. Så idag när Dan ändå skulle in och hämta Albins så blev det en ny till Samuel. Det blev den här:

  

Det är vår kära vän Martin som designat den. Bra jobbat   


Ikväll har det packats och packats och packats för imorgon bär det av till Göteborg, Gothia cup innebandy.

Vi önskar killarna lycka till. De har lyxat till det den här gången och ska bo på hotell istället för på en sunkig skola. Mycket lättare att packa.


Ha det så bra. Vi hör av oss när vi är framme. Det lär nog ta lite tid. Det ska ju bli snöoväder.

Av Jag - 4 januari 2011 20:30

Här har det varit en aktiv dag.

Vi började vår dag på sjukhuset, ny spruta. Det gick bra idag. Vi får väl se om det blir något nytt märke. Risken finns.

Detta gulliga hade killarna byggt igår kväll.

  Efter sprutan stack vi iväg och bowlade. Grattis Albin till vinsten. Det har varit bättre rundor för mig tidigare. Grrr

Efter bowlingen blev det Mc Donalds. När vi kom hem stack killarna till pulkabacken. Isac hade tagit med sin snowracer.

   

När de kom hem fick de lite varm chokladmjölk med "sprutgrädde".

  

Slurp......


Tack mamma för att du än en gång har lagat Albins jacka.

Presentation


LEV NU
- hitta och se möjligheterna. Njut av det lilla extra i din vardag.

Gästbok

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards