Senaste inläggen
Nu är snart långhelgen över. Det har varit så skönt att vara ledig.
Nu väntar en 4 dagarsvecka igen. Gött!!!
Det har blivit en hel den piff utomhus de här dagarna. Det har ju varit kanonväder och då passar man ju på att fixa ute. De saker som behöver göras inomhus blir kraftigt eftersatt, typ stryktvätt och annan städning.
Men lite piff har det blivit trots allt. Fixade till på borden. Så här blev det.
Idag har vi kapat döda grenar i vårt stora träd. Vilket hästjobb...
En som älskade alla grenar var Signe. Hon blev helt tokig.
Nu kryper vi upp i soffan och läser en bok medan de andra tittar på fotboll.
Fredag kväll bjöd på rosekväll hos en god vän. Vi var några tjejer som träffades.
En mycket trevlig kväll.
Igår var jag och införskaffade sommarens blommor. Det blir vitt i år också.
Har ändrat lite utanför uterummet. Det blev några olivträd där istället. Varför har vi aldrig haft det innan?!?!
Det är så härligt när man kan börja hänga ut tvätten. Luktar så gott.
Köpte en riktigt god glass idag. Är ingen glasstoking, äter endast ett fåtal sorter. 88:an är en favorit. Så när jag såg 88:an pink blev jag nyfiken.
Det var en succé och en riktig hit. Har hittat en ny favorit att äta i sommar.
Ibland ser kanske inte allt så gott ut men det smakar desto bättre.
Denna frukost är kanske ingen vidare syn men ack så god
Kaffe, ägg, 2 knäckebröd med cambozola och makrill. Smaskens!!!
Här var vi uppe med tuppen idag. Samuel skulle döma matcher under förmiddagen.
Klockan 10 stod vi i stan och hängde på låset till affärerna. Det blev lite shopping. Visar senare vad det blev. Så nöjd är jag.
Idag gjorde jag något makalöst gott.
Hittade igår ett recept i vår lokala tidning som jag kände att jag var tvungen att prova. Vilken hit det blev.
Här kommer receptet:
Ca 35 st
Ugn: 200 gr
400 g rabarber
Botten:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
6 äggulor
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Maräng:
6 äggvitor
3 dl strösocker
2 msk kokos
Ansa och skiva rabarbern i 1 cm tjocka bitar. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda i äggulorna en i taget under omrörning.
Blanda i mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över rabarber.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng.
Bred marängen över rabarbern. Strö över kokos och grädda i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna och skär i rutor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|