Lev nu

Alla inlägg under maj 2011

Av Jag - 10 maj 2011 21:18

Här rullar dagarna på i rasande fart.

Direkt efter jobbet ställer man sig vid spisen för att fixa mat innan det är träningsdags. Vissa dagar är träningen redan kl 17 och då hinner vi inte äta innan utan får köra iväg och lämna, hem och fixa mat och sen iväg och hämta igen.


Igår bröt vi det mönstret.....lite. När Albin var iväg lämnad snörade jag på mig löpardojjorna och stack ut på en liten runda. Det är så skönt efteråt. Kan inte påstå att jag tycker att det är roligt att springa för egentligen finns det inget tråkigare. Men vad fasen, snart ska ju bikinin på och man kan ju se någorlunda ut på Mallis.


Ikväll begav vi oss alla fyra ut på rastning. Jag och Dan traskade på i rask takt. Barnen cyklade. Det var första gången som Samuel cyklade med gipset. Det gick men det såg ju inte ett dugg naturligt ut med en arm i 90 graders vinkel. Det såg verkligen lustigt ut.


Kan stolt berätta att jag snart snart är klar med min uppsats. Jag är så stolt. Trodde aldrig att jag skulle fixa det.


Inser nu att det har blivit ännu ett inlägg med bara text. Det börjar bli en tråkig blogg. Ska jag fortsätta blogga eller jag ska lägga ner???

Av Jag - 8 maj 2011 20:03

Här har vi haft en sån där lagom lugn helg.


I fredags kväll körde vi ner med Samuel till Isac som skulle ha kalas. Det blev Mc Donalds, 3D-bio, kladdkaka och snacks samt en övernattning. Samuel var en nöjd kille som vi hämtade hem igår.

Samuel tackar för det roliga kalaset. Vi andra orkade inte fixa middag så det blev en pizza. Ibland är det gott.


Lördagen innebar trädgårdsarbete. Plocka maskrosor, rensa ogräs i häckarna och fixa till det allmänt i trädgården. Det var en härlig trötthet som infann sig igår kväll. Det firade vi med god grillad mat och lite vin till det.


Idag kära vänner blev det.........fotboll. Det kunde ni aldrig gissa va?!? Eftersom det nästan var på hemmaplan så tog de andra bilen  och jag tog cykeln. Dit var helt fantastiskt för att det var kraftig medvind. Men hem........MOTVIND med lite kastvindar då och då. Halvvägs kände jag smaken av blod i munnen och halsen var alldeles torr. En riktig genomkörare kan man kalla detta.

Var sjukt nöjd när jag kom hem. Jag orkade cykla HELA vägen hem i de förhållandena.


Kent kom ut på lite lunch. Vi satt och njöt på altanen i solen. Han tar sin kaffekopp och går in med den och direkt efter han gått hör vi en smack. Dynan fylldes av fågelbajs.

Faktiskt lite synd att han hann resa på sig, hi hi hi.   


Nu har vi fått tid till Samuel att ta bort gipset. 18 maj då gäller det.....hoppas hoppas att allt har läkt fint.


Här hemma börjar vi lite nerräkningar;

4 samtal kvar.

11 dagar tills Albin fyller år.

21 dagar kvar i skolan.

32 dagar kvar att jobba, sen är det semester.


Skönt att ha något att se framemot. Vi vill ju ha näsan ovanför vattenytan.

Av Jag - 4 maj 2011 21:37

Efter den långa arbetsdagen igår hann man ju aldrig komma in i djupsömn inatt. Så det gick superenkelt att stiga upp.

Värre var det i eftermiddags. När jag kom hem från jobbet hoppade både Albin och jag in under täcket och sov några timmar.

Albin har varit iväg på skol-DM i fotboll. Så han var ganska sliten.

Det blev så att Dan satt ensam vid middagsbordet ikväll. Jag och Albin sov ju och Samuel käkade hos Hampe.


Har en duktig man som står och stryker kläder. Signe ligger nedanför och vaktar så att det blir bra. Ibland blir det lite lek med sladden. Det gillar inte husse.

Av Jag - 3 maj 2011 21:35

Då satt man här igen vid datorn. Eller rättare sagt det har jag gjort ett bra tag nu. Dessa samtalen ska ju skrivas så en hel del timmar ägnas framför datorn just nu.


Idag blev det en lååååång arbetsdag, 6.30-19.30 Låter mysigt va... sen hem och jobba ett litet tag till. Undrar om man kommer att kunna lämna kudden imorgon???


Albin har varit hos skolsköterskan idag med sin tå. Jajemen, visst var det ett litet nageltrång. Nu hoppas vi att det läker fint.

Det har även blivit ett par nya fotbollsskor till honom. 41 1/2. Nu får jag ner mer än ett finger bakom hälen. Den grabben står stadigt i varje fall.


Samuel kämpar på med sin lilla arm. Långärmad tröja blev det idag också.   


Nu ska jag njuta av lite kli på ryggen...

Av Jag - 2 maj 2011 21:17

Mycket har hänt sedan jag tittade in senast. Detta är ju bara för dåligt. Måste helt klart bli bättre på att skriva några ord.

Ska först börja berätta om Samuel.

Efter en lång lång väntan i tisdags kväll så kom de äntligen hem vid halv ett på natten.

Han kom hem så här:

 

Armen i gips och ska så vara i tre veckor. Typiskt. Han har en spricka i armbågen. Hoppas att det läker fint nu så att vi kan åka till Mallis utan gips. Men har fått höra att man kan be om ett vattengips, det kan man bada med. Men nu tar vi dessa tre veckorna först.

Gipset ser ju inte så klumpigt ut men det kan vi tala om att det är. Vi krigar varje dag med att få på en t-shirt. Idag när det var lite kallare lyckades vi åla på en tjocktröja. Inte lätt men det gick efter ett tag. Att använda jacka går väl sådär, vi kör varianten, en arm innanför och en arm i. Ser inte klokt ut men vi får bara gilla läget.

Han hade riktigt ont de första dagarna men nu är det bättre. Gipset börjar bli stort, armen krymper, sakta men säkert.

Att jobba i skolan är inte det lättaste. Gipset är så tjockt att han knappt når ner med en penna eller handen. Drygt när det är höger arm dessutom.


Med allt som hänt så blev det en väldigt lugn valborg. Kent kom hit och vi grillade lite god mat. Senare på kvällen blev det film. Den var tyvärr så dålig att jag somnade. Sorry...

Helgen och efter jobbet idag har jag ägnat mig åt att gå ut på maskrosjakt. Det tar ju aldrig slut. Men jag är riktigt duktig på att få upp dom. De har inte en chans.

Just nu är det jättefint ute i trädgården. Älskar vår träd på framsidan som är fint 3-4 dagar om året, dvs just nu.

 

Signe verkar också gilla de fina träden.

    

En annan sak som jag älskar just nu. Det är frukt...

  

Visst ser det smarrigt ut

Det är inte riktigt slut med vår otur. Albin har nog drabbats av nageltrång. Det lär bli en tur till skolsköterskan imorgon.

Presentation


LEV NU
- hitta och se möjligheterna. Njut av det lilla extra i din vardag.

Gästbok

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards